YASO'S YÜKLENİYOR
+90 532 292 25 55 EN
Yaso's Suites Etkinlikler

ÇEŞME’DE SONBAHARIN MÜJDECİSİ; EYLÜL

Bitişlerin ardından yeni başlangıçların kucaklandığı, yazın sıcak günlerinin enerjisinin yerini yavaş yavaş dinginlik ve huzura bıraktığı Eylül ayında Çeşme’nin tadı her zaman bir başka yaşanıyor. Bu sene de Çeşme bölgesindeki mekanların birçoğu Eylül sonuna kadar açık olacak. Yaz boyunca esen rüzgarlarla çoğu zaman dalgalı olan deniz, Eylül ayında sakinliği ve serinliğiyle oldukça keyifli anlar yaşatıyor Çeşme severlere… Yaso’s ailesi olarak sonbaharın bize sunduğu bu tatlı fırsatı kaçırmak istemiyoruz ve gün içinde Ilıca plajına yürüyüşler düzenleyerek, siz değerli misafirlerimizi, bu sakinliğin keyfini birlikte çıkarmaya davet ediyoruz. Birlikte yapacağımız yürüyüşlerin yanı sıra, ayrıca çeşitli aktivitelere de yer vermek Eylül ayı planlarımız arasında yerlerini alıyor.

Kundalini Yoga ile Derin Bir Nefes

Ağustos ayında Sevgili Çiğdem Kurtuluş Eser ile gerçekleştirmiş olduğumuz Kundalini Yoga; kalp çakrası meditasyonu etkinliği çok fazla talep görmüştü. Kontenjanın kısıtlı olması nedeniyle katılım sağlayamayanlar için Eylül veya Ekim ayı içerisinde bir etkinlik daha düzenlenmesi planlarımız arasında… Eylül’deki genel sakinlik ve huzur atmosferiyle uyumlu olarak gökyüzü ve denizin birleştiği maviliğin dinginliğinde konuklarımıza ideal bir ortam sunan Yaso’s terasta gerçekleştireceğimiz Kundalini Yoga etkinliğimiz ile ilgili detaylı bilgi almak ve yer ayırtmak isteyenler bize her zaman iletişim bilgilerimizden ulaşabilirler.

İzmir’in Ardından Alaçatı ve Çeşme’nin Kurtuluşu

Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle düşmanın ana kuvvetlerini yok eden Türk ordusu, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal’in “Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri!” emriyle 9 Eylül 1922’de İzmir’in işgaline son vermiş, İzmir’in ardından 15 Eylül’de Alaçatı’nın ve 16 Eylül’de Çeşme’nin kurtuluşu ile Rum nüfusu Yunanistan’a gitmişti. Her sene olduğu gibi, bu sene 99. yıldönümünde bu büyük zaferin İzmir ve Çeşme halkı tarafından yine büyük bir coşkuyla kutlanması bekleniyor.  

Mevsim Sonbahara Dönerken…

Eylül ayının güzellikleri saymakla bitmezken aklımıza hemen semt pazarından büyük bir keyifle satın alınabilecek taptaze mevsim meyveleri ve sebzeleri geliyor… Özellikle Alaçatı ve Urla pazarlarında tezgahlarda yerini alan ürünler, her kesimden meraklılarının yoğun ilgisi ve talebi ile alıcı bulurken, meyvelerden ilk akla gelenler her derde deva kızılcık, mürdüm eriği, kavun, karpuz, incir ve üzüm oluyor. Et ve sebze yemeklerinin vazgeçilmezi mantar, pazı, kırmızı biber, barbunya, patlıcan ve dolmalık biber ise pazarlardan satın alabileceğiniz mevsim sebzeleri arasında… Bunların yanı sıra kışa hazırlık yapmak isteyenler için domates, biberlik turşu, salatalık ve reçellik meyveler de bütün tazelikleriyle ve mis kokularıyla tezgahlarda yerlerini almış durumda.

Tasting Alaçatı: 10-11-12 Eylül’de Alaçatı’da!

Pandemi koşulları sebebiyle uzun süredir gerçekleşmesi planlanan pek çok etkinlik ne yazık ki hayata geçirilemedi veya ertelenmek durumunda kalındı. Ancak tüm olumsuzluklara rağmen gerçekleşecek olan bazı etkinlikler eylül ayı planları içerisinde kaçırılmaması gerekenler arasında karşımıza çıkıyor.

“Yaşa, Fark Et, Harekete Geç!” sloganından hareketle lokal işletmeleri ön plana çıkararak, Ege’nin yerel ürünleri ve üreticileriyle yeme-içme kültüründeki önemini arttırmaya ve sürdürülebilir turizme katkı sağlamaya çalışan Tasting Alaçatı, gustosuna düşkün olanları, keşfetmeyi sevenleri, gastronomi çevrelerini, önde gelen şefleri, yerel üreticileri, işletmecileri, tedarikçileri, halkı ve gazetecileri Alaçatı’da bir araya getirerek global bir yaşam deneyimi sunmayı amaçlayan bir platform. İlki 2018 yılında gerçekleşmiş olan organizasyon, bu yıl 9 Eylül saat 19.00’da açılış kokteyliyle başlayacak ve 10-11-12 Eylül’de farklı ve hepsi birbirinden özel mekanlarda, çeşitli organizasyonlarla devam edecek. Damak zevkini hayatın ritmiyle uyumlu hale getirenler için kaçırılmayacak bir fırsat sunan Tasting Alaçatı etkinliğindeki programları kaçırmak istemiyorsanız, ilgili programları takip ederek şimdiden rezervasyonlarınızı yaptırmanızı öneriyoruz.

90. İzmir Enternasyonel Fuarı

Bu yıl 90.cısı gerçekleşecek olan İzmir Enternasyonal Fuarı 3-12 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilerine kapılarını açıyor. Ayrıca 9-11 Eylül tarihleri arasında Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) Kültür Zirvesi kapsamında çeşitli etkinliklere sahne olacak. Sinema gösterileri, günbatımı konserleri, çim konseri, söyleşiler, şiir akşamları, dans gösterileri, galeri programları, tiyatro buluşmaları, sergi, gösteri, oratoryo ve konserlerle ziyaretçilerine oldukça yoğun ve dopdolu bir etkinlik programı sunulan İzmir fuarı, kaçırılmaması gereken organizasyonlar arasında ilk sıralarda yerini alırken, bu Eylül de bir kez daha unutulmaz anlara ve anılara ev sahipliği yapacak.

Ardıç’ta Sonbahar…

Konumu ile fark yaratan Çeşme; İzmir severlere, Alaçatı severlere ve aynı zamanda Urla’daki bir çok özel mekana oldukça yakın… Kışların oldukça rüzgarlı ve serin geçmesi nedeniyle 4 mevsim olmasa da 3 mevsim bu bölgenin keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. İzmir’e olan uzaklığı yaklaşık 75 km olan Çeşme’de kısa veya uzun dönem kiralama yapmak ve evinizin konforunu Ardıç’ta yaşamak isterseniz sonbahar ve kışa özel kiralama alternatiflerimiz için bize ulaşabilirsiniz.

Image
Image